sunnuntai 2. elokuuta 2009

The Mars Volta: Octahedron















The Mars Volta on kulkenut pitkän matkan At The Drive-In -ajoista, jolloin yhtyeen nokkamiehet Cedric Bixler-Zavala ja Omar Rodriquez-Lopez soittivat vielä suorempaa post-hardcorea. Sittemmin uudella kokoonpanolla jatkanut kaksikko uuden bändin kera on tullut tunnetuksi kryptisista lyriikoistaan ja taiteellisesta soundistaan.

Octahedron on askel rockimpaan suuntaan. Aiempien levyjen progressiivisia elementtejä on karsittu, moni kappale etenee johdonmukaisesti selkeää kaavaa noudattaen. Levy on silti tuttua Mars Voltaa, vaikka ero on musiikillisesti kasvanut aikaisempaan tuotantoon. Viime vuonna ilmestynyt The Bedlam in Goliath on soundiltaan aggressiivisempi ja nopeampi Octahedroniin verrattuna. Uusi levy eroaa aiempiin siinä, että tällä kertaa mukana ei ole 15 minuutin pituisia kappaleita välisoittoineen. Sen sijaan mukana on hitaita ja rauhallisia akustisia biisejä, kuten levyn avaava Since We've Been Wrong, With Twilight as My Guide ja Copernicus. Levyn vauhdikkuudesta vastaa kakkosraita Teflon ja single-biisi Cotopaxi.









Fanien vastaanotto levylle on ollut kaksijakoinen: toisten mielestä Mars Volta on ottanut tarpeettoman askeleen kohti mainstreamia. Toista mielipidettä hyvin kuvaava lainaus Last.Fm:n keskustelusta: "Catchiest because it's more 'pop'." you say that like it's a bad thing ...

1. "Since We've Been Wrong" 7:22
2. "Teflon" 5:06
3. "Halo of Nembutals" 5:32
4. "With Twilight as My Guide" 7:54
5. "Cotopaxi" 3:40
6. "Desperate Graves" 4:58
7. "Copernicus" 7:24
8. "Luciforms" 8:22

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti