sunnuntai 2. elokuuta 2009

Puppa J: Oi Aikoja!
















Puppa J eli Janne Siro on yksi tunnetuimpia suomalaisia reggae-artisteja. Oi Aikoja on herran ensimmäinen "virallinen" soololevy, vaikka vuosia, kilometrejä ja eri kokoonpanoja onkin takana päin. Puppa J vaikutti 90-luvulla Laulurastas nimisessä bändissä, jonka jälkeen muodostui Puppa J & Tasottavat, joka julkaisi kehutun Morobless-levyn. Puppa vaikuttaa tällä hetkellä myös energisessä Asa & Jätkäjätkät kokoonpanossa.

Puppamiehen laulajantaidot kestävät vertailun lähes kenen tahansa suomalaisen artistin kanssa genrestä riippumatta. Se onkin yksi levyn kantavista voimista hyvien taustojen ohella. Levyltä voi nostaa esiin biisit Vappumarssi sekä Lähiörakkaus, jossa vierailee toinen suomireggaen kärkinimi Raappana. Lopullinen kruunu on tunnelmallinen levyn lopetusraita Huolii, josta löytyy myös musiikkivideo.












Oi Aikoja ei ole puhdas reggae-levy, vaan siinä myös folk- ja rap-vaikutteita. Muuten hyvää levyä vaivaa jonkinlainen irrallisuus. Levy on alusta loppuun asti täynnä hyviä ja tarttuvia biisejä, mutta se ei muodosta järkevää kokonaisuutta, vaikka ei sitä välttämättä voida puutteeksi lukea. Jos levy kolahtaa, suosittelen tutustumaan Puppa J:n vanhempaan materiaaliin, jota ei välttämättä ole päätynyt täysmittaisille levyille asti.

1. Noitatyylei
2. Ulosottoanthem
3. Omat Jalat
4. Santa Maria
5. Herra Vartija
6. Lähiörakkaus (feat. Raappana)
7. Vappumarssi
8. Viisas mies skit (feat. Jonde)
9. Koiran juhla
10. Jossain Joskus Jotenkin
11. Huolii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti